Anya

Född: 2007
Kön: Sto
Färg: Brun

Anya är dotter till Ninya och är en riktig dressyrpingla. Anya är väldigt snäll och låter vem som helst pyssla med henne i boxen. Hon vill alltid gosa och lyckas alltid få ens självförtroende på topp både när man hanterar och rider henne, vilket har gjort henne till en vanlig favorit hos både vuxna och barn. Ibland tar hon det lite väl lugnt på banan, men om man bara påminner henne lite så gör hon allt man ber om. Anya ägs till hälften av Annas Ridcenter.

Britta

Kön: Sto

Britta är född 2014 och är dotter till Sukette och Dizel. Hon är just nu under inridning och kommer bli en toppenponny sen när hon är klar. Hon är väldigt nyfiken och tar det mesta med ro, förutom vattenmattor vilket både är hennes och hennes pappas stora skräck.

Chaggy

Kön: Valack
Ras: Korsningsponny
Storlek: B-ponny
Färg: svart

Chaggy, eller Chagandy som han egentligen heter, är en pigg liten B-ponny som kammat hem många fina priser ute på tävlingsbanorna. Han är väldigt matglad och är alltid den som kommer hem tjockast från grönbetet. Förutom att han gärna springer liiiite fortare än vad han får är han en väldigt lydig och trygg ponny som många barn älskar att rida på.

Didi

Kön: Sto

Didi är en stor och imponerande häst som gärna ställer upp på gos. 2017. Även Didi har tävlat en del, och spenderade en del av 2017 på Flyinge där hon tränades i hoppning. Det är mycket häst att rida, och är också många större elevers favorit. Didi har en riktig gunghästgalopp!

Dessie

Kön: Sto

Dessie är våran minsta ponny och kom till oss under sommaren 2016. Hon är en väldigt social ponny och vill alltid vara med där det händer. Hon älskar att hoppa och är inte rädd för något, utom att vara ensam.

Dizel

Kön: Valack
Storlek: C-ponny
Färg: Brun

Dizel är en väldigt söt och social C-ponny som ägs till hälften av Annas Ridcenter. Han är känd för sin snabbhet vilket många tuffa små ryttare uppskattar. Dizel både tävlas och tränas regelbundet i hoppning. Dizel ägs till hälten av Annas Ridcenter.

Doris

Kön: Sto

Doris kom till oss efter sommaren 2016 och trots att hon aldrig gått ridskola förr skötte hon det med bravur med en gång. Doris är en väldigt nyfiken häst, men hon får ibland uppfattningen om att saker som vattenkannor, cyklar och sin egen spegelbild äter stora bruna ston och kan då hoppa till lite när man är ute med henne. Hon vill gärna gosa och tycker speciellt om att bli borstad i ansiktet. Doris ägs till hälften av Annas Ridcenter.

Elmo

Kön: Valack

Elmo är farbror med lagom lugnt tempo på ridbanan. På sommaren beter han sig som en ängel och går gärna ut i skogen på långa promenader, på vintern är det inte alltid riktigt lika kul med ridning men han är en sann trotjänare och ställer ändå upp i alla väder (efter lite övertalning). Elmo kan vara en riktig kelgris och ställer sig gärna och slickar på någon han tycker om, det finns inget gosigare än Elmos stora mule! Elmo hänger ofta ut tungan när man rider honom vilket gör att han ser helknasig ut.

Felicia

Kön: Sto

Felicia är född på ridskolan 1995 och är en stabil liten dam. Hon kan säga ifrån när hon tycker någon är för hårdhänt men skulle aldrig vara elak. Trots sin ålder har hon fortfarande mycket krut i sig, Felicia älskar att springa snabbt och hoppning är också jättekul så länge hindrena inte är för höga. Felicia ägs till hälften av Annas Ridcenter.

Goblin

Kön: Valack

Goblin är lite av en superponny som hoppar allt han styrs på. Goblin ägs inte av Annas Ridcenter och går främst lektioner tillsammans med ägaren, Tilda Laine Andersson.

Mirakel

Kön: Valack

Micke, som vi kallar honom, är en gullig B-ponny med mycket energi. Han älskar att rulla sig så oftast är han snarare brun än vit när han kommer in från hagen. Han gillar gos och blir gärna kliad på manken. Micke ägs till hälften av Annas Ridcenter.

Märta

Kön: Sto

Märta är en gosig D-ponny som går med på ridskolan ibland. Hon är känslig och ganska envis och kräver därför tydliga instruktioner av sin ryttare, men när man väl får till det går hon som en dröm. Hon tävlas en del i hoppning av några av våra elever.

Ninya

Kön: Sto

Ninya är vår äldsta häst och också vår bästa läromästare. Alla kan rida ett lyckat dressyrpass på Ninya, då hon nästan kan läsa tankar. Hon är en väldigt känslig häst, trots alla år på ridskolan, och hennes favoritaktivitet är fortfarande gymkhana där hon alltid är snabbast. Ninya fick sitt femte föl våren 2017 som ska heta Nayomi.

O’hara

Kön: Sto

O’hara är en söt connemaraponny i storlek D. Hon kan vara lite envis på ridbanan, men är aldrig dum. Hon tar det ganska lugnt för det mesta men ber man henne slå på racerväxeln är hon alltid snabbast i stallet. Ibland är hon lite stel men är ändå väldigt lättriden för både nybörjare och mer erfarna.

Stella

Kön: Sto

Stella är en D-ponny med stor personlighet. Hon går snällt med alla ryttare men behöver en med tydliga krav för att inte smita undan jobbet. Hon tycker dressyr är svårt men försöker när man väl ber henne. Stella älskar att bli kliad i ansiktet. Stella ägs inte av Annas Ridcenter men går lektion två dagar i veckan.

Sukette

Kön: Sto

Sukette är en trevlig liten B-ponny som många barn älskar. Hon har tävlat en del i både hoppning och dressyr, men är nu mycket nöjd med att bara lära barn att rida. Ibland blir hon lite väl busig på ridbanan, så det är tur att hon är så söt!

Trollslända

Kön: Sto

Trollslända, eller Trollis som vi kallar henne, är en C-ponny med lagom mycket krut i. Hon är väldigt rädd om sina ryttare och gör alltid vad man ber henne om, även om hon ibland kan testa gränserna i hanteringen. Hon har kammat hem fina priser i hoppning men det hon tycker är roligast är att springa snabbt på våra fina skogsstigar. Trollis ägs till hälften av Annas Ridcenter.

Top Gun

Kön: Valack

Top Gun, eller Toppen, är en äkta läromästare. Han gör precis som han blir tillsagd och har aldrig några hyss för sig. Han går jättefint med både barn som vuxna på ryggen. Han tycker det är väldigt mysigt, men lite läskigt, att rida i skogen, men med en kompis går det alltid bra!