RIDSKOLAN


Ridskolan erbjuder ett 20-tal ridlektioner under terminstid med varierande svårighetsgrad. Här finns något för alla åldrar; allt från knatteridning från ca 3 år till avancerade specialgrupper i hoppning och dressyr. Ridskolan erbjuder ridning både på små och stora ponnys samt stora hästar. Nybörjargrupper finns både för barn, ungdom och vuxna. Ridpassens längd varierar mellan 30 minuter till 1 timme, och varvas med ridning i paddock eller ridhus och ute i skogen. Ridgrupperna har som mest 8 elever, medan hoppgrupperna bara har 5 elever för maximal individuell träning. Ridskolan har tillgång till 20*60 meters paddock och ett ridhus 20*40 meter

Övriga aktiviteter på ridskolan är privatlektioner, uteritter, handikappridning, firmaridning, barnkalas, träningstävlingar och hyra häst för att träna själv eller rida ut i skogen. Under sommarmånaderna ordnas ridläger med varierande svårighetsgrad och omfattning. Då finns också möjlighet att rida och bada med hästarna eller göra långritt med grillafton.

Eleverna vid Annas Ridcenter tillhör ridklubben Mölnlycke Ryttarsällskap, och är ibland ute och tävlar både i hoppning och dressyr.

Vårterminen börjar vecka 5 och slutar vecka 26. Höstterminen börjar vecka 33 och slutar vecka 4, med uppehåll över jul och nyår. Vi rider alla andra dagar om året, även över lov.

För att börja rida hos oss kontaktar man Anna på 070-7254017 eller anna@annasridcenter.se.

Välkommen att börja rida på Annas Ridcenter!

Barn 30 min   155kr/lektion

Barn 45 min  191kr/lektion

Barn 60 min  212kr/lektion

Vuxen 45 min   227kr/lektion

Vuxen 60 min  258kr/lektion

Hoppträning 60+15 min   325kr/lektion

Privatlektion 45 min  560kr för medlemmar, 600kr för ickemedlemmar

Knatte ca 20 min   75kr/gång

Klippkort knatteridning   325kr/5 gånger

Hyra häst 60 min   260:-

10-kort hyra häst 60 min 2340:-

 Vuxen = 18 år och uppåt

Nya elever provrider 5 gånger, därefter har man en ordinarie plats. När man fått en ordinarie plats är man bunden till en termin. En termin är ca 20-25 veckor lång. Terminsavgiften fördelas på 3 betalningsperioder.

Knatteridning

Alla barn som är tillräckligt stora att “åka häst” är välkomna på knatteridning på lördagar klockan 14.00. Det kostar 75 kronor/gång och anmälan sker på 0707254017 eller mejl senast två timmar innan. Du kan även köpa 5-kort för 325kr. Ett sätt för de yngsta att rida utan att binda upp sig på ridskolan!

Handikappridning

Vid intresse för handikappridning är ni välkomna att höra av er till Anna.

 

KAJSA ELIASSON

RIDLÄRARE

Jag heter Kajsa och har funnits på Annas Ridcenter som ryttare och hästskötare sen 2014. Jag började undervisa hösten 2017 och utöver det ansvarar jag för våra fantastiska stallguider. 

 

 

NELLIE HULLDIN

RIDLÄRARE

Jag heter Nellie Hulldin, jag jobbar som ridinstruktör varannan onsdag mellan 17.00 och 19.00. Vid behov jobbar jag mer, oftast på nybörjarlektioner. Jag är också i stallet och rider har ingen egen häst men mina favorithästar är Maggie, Doris och Didi! 

 

ANNA WESTLIN

RIDSKOLECHEF

Anna Westlin född på 60-talet började rida som 9-åring på Mölndals Ridklubb då vi bodde i Lindome. När vi flyttade till Mölnlycke -77 bytte jag till Råda Ridklubb och blev fast där i många år. Mest intresserad av dressyr och har tävlat mycket i min ungdom. Efter gymnasiet bar det iväg till England där jag jobbade på ett fälttävlansstall i några månader. Väl hemma i Sverige kände jag att det var dags att skaffa en riktig utbildning. Mina planer från början var att bli veterinär men tyvärr var det inte så kul att plugga så mycket som skulle behövas så de planerna gick i stöpet. Funderade då på att bli författare eller journalist då jag älskar att skriva, men så gillar jag ju djur också, och hästar i synnerhet. Det fick bli ridlärare. Sökte och kom in på 2-årig eftergymnasial utbildning i Göteborg. När de två åren var gångna åkte jag till Tyskland och jobbade med hästar i ett år. Där föddes mitt intresse för avel. Jobbade bl.a. med avelshingstar från Holstein (därav kom Didi in i mitt liv många år senare med Holsteinerstam).

Det var en kul och lärorik tid att jobba och bo i ett annat land. När jag så småningom kom hem som 23-åring hade jag ingen större lust att jobba som ridlärare. Jag fick jobb på Mölnlycke fabrik och lärde mig packa blöjor i stället. På fritiden pluggade jag italienska på universitetet och faktiskt jobbade jag extra på Alleby ridskola då min kompis från ridlärarutbildningen mer eller mindre tvingade mig eller i alla fall bad hon mig snällt då hon själv inte skulle vara kvar. För hennes skull ställde jag upp och det visade ju sig vara rätt så kul. Jag hade dock tillsammans med en annan kompis bestämt mig för att spara pengar till en Australienresa (att resa är ett annat stort intresse, funderade även ett tag på att bli tolk eller reseledare). Några månaders hårt kneg ledde till att vi äntligen kunde packa våra väskor och åka till det underbaraste land jag nånsin varit med om. Vi köpte en begagnad folkabuss och åkte 1000 mil upp för hela Australiens kust. När bilen efter 4 månader hade gjort sitt sålde vi den för lika mycket som vi köpt den för (lite affärskvinna var man väl redan på den tiden) sen tog vi bussen till min aussie-kompis som jag lärt känna i Tyskland och spenderade några veckor i Melbourne innan vi tog flyget hem utan att nån visste om det. Både jag och Lena som jag åkte med hade precis innan resan träffat våra respektive män som skulle bli våra barns pappor precis innan vi åkte. Det var kul att överraska alla precis innan jul.

Arbetslös arbetsmyra som jag var när jag kom hem gick jag till min gamla ridskola Råda och anmälde mitt intresse att jag kunde jobba lite extra om de behövde någon hjälp.

Det visade sig att de behövde mer än lite extrahjälp. De sökte personal och jag fick fast tjänst på en gång!

Oj då, det var jag inte beredd på, men ödet har sin gång. Jag blev kvar på Råda i 8 år och hann under den tiden både skaffa familj, barn och hästar. Vi flyttade från lägenhet på Säteriet till hus och stall i Hårskered.

Nu kunde mina drömmar om stor familj o en massa djur bli verklighet. Förutom hästar och barn blev vi riktiga bönder med kor och grisar, ankor och höns och katter. Avelsintresset gjorde att det blev både föl, kalvar och smågrisar på gården. Jag bestämde mig även för att starta eget då jag kände att jag hade många idéer som jag inte riktigt fick utlopp för som anställd. Augusti 1998 startade jag Annas Ridcenter, med barn nr 3 i magen. Markus föddes i januari 1999. Året därpå föddes Emma och Linus och då blev det till att anställa hjälp för att hinna med allt. 2006 flyttade vi från den gård vi hade hyrt och startat verksamheten på. Vi byggde nytt stall där ridskolan är idag.

Numera håller jag även på med hundar, föder upp Rhodesian Ridgeback. Det gäller att ligga i så man inte blir stel o rostig.

Min dröm framåt, förutom att lära alla att rida, är att resa till Afrika och titta på alla vilda djur, kanske från hästryggen.