Anya i hagen

Anya

Anya är dotter till Ninya och är en riktig dressyrpingla. Anya är väldigt snäll och låter vem som helst pyssla med henne i boxen. Hon vill alltid gosa och lyckas alltid få ens självförtroende på topp både när man hanterar och rider henne, vilket har gjort henne till en vanlig favorit hos både vuxna och barn. Ibland tar hon det lite väl lugnt på banan, men om man bara påminner henne lite så gör hon allt man ber om.

Födelseår: 2007
baby

Baby

Fullständigt namn: Bedrich

Baby är i motsats till sitt namn ingen liten kille, utan stallets största häst. Men är man stor så måste man vara snäll och det är han verkligen. Dessutom är han riktigt stilig och flörtar gärna med Anya och Sally i hagen. I ridningen är har fortfarande lite grön, men han gör stora framsteg och gillar att komma ut på små utflykter som att åka på hoppträning med Emma.

Kalle i paddocken

Calle

Fullständigt namn: E’clair

Kalle flyttade från Belgien till Annas ridcenter våren 2021. Han älskar uppmärksamhet och är en riktigt social kille. Han är också lite kär i hagkompisen Elsa. I ridningen vill han gärna ha tydliga hjälper av sin ryttare, men förstår han bara vad du vill så gör han det så gärna. Kalle älskar också uteritter.

Ras: C-Ponny
Chaggy

Chaggy

Fullständigt namn: Chagandy

Chaggy är en pigg liten ponny som kammat hem många fina priser ute på tävlingsbanorna. Han är väldigt matglad och är alltid den som kommer hem tjockast från grönbetet. Förutom att han gärna springer liiiite fortare än vad han egentligen får är han en väldigt lydig och trygg ponny som många barn älskar att rida på.

Födelseår: 2006
Ras: B-Ponny
Diana

Diana

Fullständigt namn: Diana Shetan

Diana är en av stallets mysigaste hästar. Hon vill alltid gosa, så gärna att hon till och med kan tänka sig att gå ifrån sin mat en stund för att bli kliad. Hon är ganska ny i ridningen men har förstått att det är inget att hetsa upp sig för och tar det därför lugnt för det mesta. Diana tycker mycket om uteritter tillsammans med kompisen Zantino.

Födelseår: 2016
didi

Didi

Didi är en maffig häst som är lika stor som hon är snäll. Även Didi har tävlat en del, och spenderade en del av 2017 på Flyinge där hon tränades i hoppning. Hon är mycket häst att rida, och är också många större elevers favorit. Didi har en riktig gunghästgalopp! I skogen har hon gärna med sig en kompis för annars kan hon tycka att det är lite läskigt, men hon älskar att kunna sträcka ut i en galopp på skogsstigarna.

Födelseår: 2005
Dimma i hagen

Dimma

Dimma är stallets yngsta häst. Hon är dotter till Diana och har hittills visat sig vara en snäll tjej med mycket energi.

Födelseår: 2020
u: Diana Shetan
Eddy räcker ut tungan i hagen

Eddy

Eddy är en liten och mycket trevlig häst. Han är en Appaloosakorsning som från början är skolad som westernhäst, men trots det gladeligen ställer upp och försöker förstå den engelska ridningen. Han upplevs som lite grön i ridningen på grund av detta men är en mycket trygg häst som inte har några hyss för sig. Eddy tycker mycket om uteritter där han alltid behåller lugnet men ändå gärna sträcker ut sig i en skön galopp på skogsstigarna, dessutom älskar Eddy att bada.

Födelseår: 2007
Elmo i hagen

Elmo

Elmo är en farbror med lagom lugnt tempo på ridbanan. På sommaren är Elmo världens mysigaste häst, på vintern är det inte alltid riktigt lika kul med ridning men han är en sann trotjänare och ställer ändå alltid upp (efter lite övertalning). Elmo kan vara en riktig kelgris och ställer sig gärna och slickar på någon han tycker om, det finns inget gosigare än Elmos stora mule! Elmo hänger ofta ut tungan när man rider honom vilket gör att han ser helknasig ut.

Födelseår: 1997
Elsa-landscape

Elsa

Fullständigt namn: Springers Poetic Dream

Elsa är en connemaraponny som älskar gos och att bli ompysslad i stallet. I ridningen tycker hon mycket om fart och passar de lite tuffare ryttarna. Hon älskar uteritter i skogen och vill helst gå först. Elsa är uppfödd i Danmark och kom till stallet under våren 2021. Hon ägs till hälften av Annas ridcenter.

Födelseår: 2012
Pictogram på en häst med texten Bild Saknas

Eriline

Erline är privatägd men står på Annas ridcenter. Hon kom till Sverige från Estland 2021.

Frida i hagen

Frida

Fullständigt namn: Frics G Countess

Frida kom som föl till Annas ridcenter vintern 2020. Hon är en väldigt söt och snäll liten dam som älskas av alla som gått unghästkursen ochpysslat med henne. Frida är halvsyskon till många av hästarna hos Anna och har samma pappa som både Tarzan, Olga, Nikki och Nayomi. När hon kom var hon svart med en liten vit stjärn, men under våren 2021 började det dyka upp en massa vita hårstrån i pälsen, var månne detta nu sluta...

Födelseår: 2020
lessie

Lessie

Fullständigt namn: Celeste W

Lessie kom till Annas ridcenter våren 2021 och tränas i hoppning av Emma. Hon går inte på ridskolan.

Lessie är efter Diarado-Contender. 

Födelseår: 2016
Maggie i hagen

Maggie

Fullständigt namn: Campomaggi

Maggie är en stor häst med väldigt mycket kraft i sig, och det är alltid kul att se henne visa upp sig både på banan och i hagen. Hon kräver mycket av sin ryttare och ger också väldigt mycket tillbaka när hon får det. Maggie älskar att bli kliad och kliar mer än gärna tillbaka med sin goa mule. 

Födelseår: 2008
Michelle

Michelle

Fullständigt namn: Mlle Michelle F

Michelle kom till Annas ridcenter som 1 åring. Hon rids av Emma och går inte med på ridskolan. 

Michelle är efter Casall-Stolzenberg. 

Födelseår: 2018
Nayomi i paddocken

Nayomi

Fullständigt namn: Nayomi Shetan

Nayomis bästa kompis är storasyster Nikki och tillsammans delar de gärna en hötuss innan de hittar på bus i hagen. De två syskonen kan vara svåra att skilja åt vid en första anblick, men storasyster Nikki som kom först har en vit kota bak och Nayomi som är nummer två har såklart två vita kotor bak.

Födelseår: 2017
Nikki

Nikki

Fullständigt namn: Niykita Shetan

Nikki är en känslig häst som gillar att hoppa och tränas av Emma. Mamma Ninya var en riktig trotjänare på ridskolan och pappa Gay Count Sheetan har tävlat framgångsrikt i hoppning upp till MSVA. Nikki går med på lektion vissa dagar med några av de mer erfarna ryttarna. Som den fina storasyster hon är visar hon gärna lillasyster Nayomi alla bus man kan hitta på i hagen.

Födelseår: 2016
Ohara

O'hara

Fullständigt namn: Ardas O'hara

O’hara är en mycket trevlig connemaraponny. Hon kan vara lite envis på ridbanan, men är aldrig dum. Hon tar det ganska lugnt för det mesta men ber man henne slå på racerväxeln är det inte många som hänger med. O’hara älskar uteritter och hoppning, men tycker vattenmattor är värda en extra titt innan man vågar hoppa över dem. Sommaren 2019 fick hon ett föl, Olga, som finns kvar på ridskolan.

Födelseår: 2002
Ras: D-Ponny
Olga

Olga

Fullständigt namn: Scarlett Shetan

Olga är en livlig connemara-New Forest korsning. Mamma O'hara finns också på ridskolan liksom flera av Olgas halvsyskon efter Gay Count Shetan. Olga älskar att följa med på skogspromenader ledd i grimma, att bli kliad på halsen och runt huvudet. Och om du inte håller reda på dina saker när du pysslar med Olga stjäl hon gärna vantar som hon leker med.

Födelseår: 2019
u: Ardas O'hara
Sally på promenad

Sally

Sally är jättesnäll och hittar sällan på något bus varken i boxen eller på ridbanan. Hon började sina år som travhäst, men är sedan länge omskolad till ridhäst och gillar både hoppning och dressyr. Men det är klart att det märks att Sally kan trava för hon är gärna lite snabbare än de andra, så som ryttare behöver du jobba med att få igenom dina halvhalter. Däremot är Sally inte så kaxig och vill gärna ha med sig både en och två trygga kompisar på uteritten.  

Sessan i hagen

Sessan

Sessan är en minishettis och Annas Ridcenters maskot. Hon kom till oss sommaren 2018 och rids av de allra minsta ridskoleeleverna. Hon är en jättesnäll liten tös med precis lagom med bus i sig, just som en barnponny ska vara. Hon brukar också få vara med på teorilektionerna när vuxengrupperna ska lära sig grunderna i tömkörning. 

Födelseår: 2013
Ras: A-Ponny
Shiwa

Shiwa

Star

Star

Star är privatägd och kom till Annas ridcenter våren 2021 från USA. Star är en föredetta galopphäst och är en väldigt snäll häst  med mycket krut som gillar att mysa och bli klappad.

Sukette i paddocken

Sukette

Sukette är en sockersöt ponny som många barn älskar. Hon har tävlat en del i både hoppning och dressyr, men är nu mycket nöjd med att bara lära barn att rida. Ibland blir hon lite busig på ridbanan, men det är svårt att inte förlåta någon som är så gullig!

Födelseår: 2003
Ras: B-Ponny
Tarzan

Tarzan

Fullständigt namn: Tarzan Shetan

Tarzan är en liten hopptalang som snart ska börja ridas in. Och visst får Anna skylla sig själv när Tarzan tar sats och hoppar över paddock staketet för det är ju hopphästar hon gärna föder upp. Och visst har Tarzan en fin stam att brås på. Både mamma Trollis som finns kvar på ridskolan och framförallt pappa Gay Count Shetan har ju båda framgångsrikt tävlat i hoppning.

Födelseår: 2019
u: Trollslända
Trollis på tävling

Trollis

Fullständigt namn: Trollslända

Trollslända, eller Trollis som vi kallar henne, är en ponny med lagom mycket krut i. Hon är väldigt rädd om sina ryttare och gör alltid vad man ber henne om, även om hon ibland kan testa gränserna i hanteringen. Hon har kammat hem fina priser i hoppning men det hon tycker är roligast är att springa snabbt på våra fina skogsstigar. Sommaren 2019 fick Trollis fölet Tarzan som finns kvar på ridskolan.

Födelseår: 2005
Ras: C-Ponny