Britta longeras

Britta

Britta är dotter till Sukette och Dizel. Hon började gå på ridskolan i slutet av höstterminen 2018 och trots att hon är ung är hon en mycket pålitlig ponny. Hon är väldigt nyfiken och tar det mesta med ro, förutom vattenmattor vilket både är hennes och hennes pappas stora skräck. Britta flyttade till sin nya familj våren 2021.

Födelseår: 2014
Ras: B-Ponny
Diana

Diana

Fullständigt namn: Diana Shetan

Diana är en av stallets mysigaste hästar. Hon vill alltid gosa, så gärna att hon till och med kan tänka sig att gå ifrån sin mat en stund för att bli kliad. Hon är ganska ny i ridningen men har förstått att det är inget att hetsa upp sig för och tar det därför lugnt för det mesta. Diana tycker mycket om uteritter tillsammans med kompisen Zantino.

Födelseår: 2016
Dizel på tävling

Dizel

Dizel är en väldigt söt och social ponny. Han är känd för sin snabbhet vilket många tuffa små ryttare uppskattar. Han älskar gymkhana då han verkligen får visa upp hur snabbt han kan springa och hur kvickt han kan svänga. Dizel flyttade till sin nya familj sommaren 2021.

Födelseår: 2009
Ras: C-Ponny
Elmo i hagen

Elmo

Elmo är en farbror med lagom lugnt tempo på ridbanan. På sommaren är Elmo världens mysigaste häst, på vintern är det inte alltid riktigt lika kul med ridning men han är en sann trotjänare och ställer ändå alltid upp (efter lite övertalning). Elmo kan vara en riktig kelgris och ställer sig gärna och slickar på någon han tycker om, det finns inget gosigare än Elmos stora mule! Elmo hänger ofta ut tungan när man rider honom vilket gör att han ser helknasig ut.

Födelseår: 1997
Elsa-landscape

Elsa

Fullständigt namn: Springers Poetic Dream

Elsa är en connemaraponny som älskar gos och att bli ompysslad i stallet. I ridningen tycker hon mycket om fart och passar de lite tuffare ryttarna. Hon älskar uteritter i skogen och vill helst gå först. Elsa är uppfödd i Danmark och kom till stallet under våren 2021. Hon ägs till hälften av Annas ridcenter.

Födelseår: 2012
Eriline

Eriline

Erline är privatägd men står på Annas ridcenter. Hon kom till Sverige från Estland 2021.

herman

Herman

Fullständigt namn: Gay Count Shetan

Herman betar nu på de evigt gröna ängarna, men många av hans avkommor finns kvar hos Anna i stallet.

Födelseår: 2003
Ras: D-Ponny
Märta

Märta

Fullständigt namn: Cristalls Mathieu

Märta var halvägd tillsammans med ridskolan och tävlade i hoppning samtidigt som hon gick lektion någon dag i veckan. Hon är också halvsyskon med många av Annas hästar efter Gay Count Shetan.

Födelseår: 2009
Mathilda

Mathilda

Mathilda är en connemara skimmel. Hon är en riktig dressyrpingla, men hoppar också gärna om du ber henne. Hon kan vara rätt envis precis som en ponny kan vara, men är världens snällaste. Mathilda flyttade sommaren 2021.

Ras: D-Ponny
Nayomi i paddocken

Nayomi

Fullständigt namn: Nayomi Shetan

Nayomis bästa kompis är storasyster Nikki och tillsammans delar de gärna en hötuss innan de hittar på bus i hagen. De två syskonen kan vara svåra att skilja åt vid en första anblick, men storasyster Nikki som kom först har en vit kota bak och Nayomi som är nummer två har såklart två vita kotor bak.

Födelseår: 2017
Ninya

Ninya

Ninya var stallets dressyrpingla och väldigt populär bland alla elever. Vi minns hennes underbara trav, hennes bitchiga tänder när man spände sadelgjorden, hennes jämfota bocksprång, hennes otroliga arbetsvilja och hennes kärlek till Elmo. Ninya lämnade stallet i september 2020 och betar nu på de evigt gröna ängarna.

Ohara

O'hara

Fullständigt namn: Ardas O'hara

O’hara är en mycket trevlig connemaraponny. Hon kan vara lite envis på ridbanan, men är aldrig dum. Hon tar det ganska lugnt för det mesta men ber man henne slå på racerväxeln är det inte många som hänger med. O’hara älskar uteritter och hoppning, men tycker vattenmattor är värda en extra titt innan man vågar hoppa över dem. Sommaren 2019 fick hon ett föl, Olga, som finns kvar på ridskolan.

Födelseår: 2002
Ras: D-Ponny
Prinsen

Prinsen

När Prinsen kom till ridskolan var han bara några månader gammal, men blev snabbt känd som utbrytarkung. Han hade inget intresse av att stå i hagen med sin mamma utan såg alltid att gräset var grönare på andra sidan och tog sig dit. Som fyraåring är han inte riktigt lika rymningsbenägen men har en lika stor personlighet som alltid. Prinsen älskar att bli kliad på halsen! Prinsen flyttade till sin nya familj under våren 2021.

Födelseår: 2016
Ras: B-Ponny
Sally på promenad

Sally

Sally är jättesnäll och hittar sällan på något bus varken i boxen eller på ridbanan. Hon började sina år som travhäst, men är sedan länge omskolad till ridhäst och gillar både hoppning och dressyr. Men det är klart att det märks att Sally kan trava för hon är gärna lite snabbare än de andra, så som ryttare behöver du jobba med att få igenom dina halvhalter. Däremot är Sally inte så kaxig och vill gärna ha med sig både en och två trygga kompisar på uteritten.  

Shiwa

Shiwa

Star

Star

Star är privatägd och kom till Annas ridcenter våren 2021 från USA. Star är en föredetta galopphäst och är en väldigt snäll häst  med mycket krut som gillar att mysa och bli klappad.

Sukette i paddocken

Sukette

Sukette är en sockersöt ponny som många barn älskar. Hon har tävlat en del i både hoppning och dressyr, men är nu mycket nöjd med att bara lära barn att rida. Ibland blir hon lite busig på ridbanan, men det är svårt att inte förlåta någon som är så gullig!

Födelseår: 2003
Ras: B-Ponny
Trollis på tävling

Trollis

Fullständigt namn: Trollslända

Trollslända, eller Trollis som vi kallar henne, är en ponny med lagom mycket krut i. Hon är väldigt rädd om sina ryttare och gör alltid vad man ber henne om, även om hon ibland kan testa gränserna i hanteringen. Hon har kammat hem fina priser i hoppning men det hon tycker är roligast är att springa snabbt på våra fina skogsstigar. Sommaren 2019 fick Trollis fölet Tarzan som finns kvar på ridskolan.

Födelseår: 2005
Ras: C-Ponny
Umina

Umina

Zantino på uteritt

Zantino

Zantino har varit på Annas ridecenter ett tag men har nu flyttat med sin ägare till Kungsbacka ridgymnasium. Vi önskar er lycka till med vidare studier och nya utmaningar! 

Födelseår: 2013